De ce tricourile Joker Pawker?

Tricourile vândute de JokerPawker sunt din bumbac organic și probabil că unii dintre voi vă întrebați care este diferența dintre bumbacul organic și cel convențional și de ce ne facem un titlu de glorie din comercializarea bumbacului bio?

Ei bine, deși la prima vedere este tot BUMBAC, impactul asupra sănătății noastre și asupra mediului este foarte diferit între cele două tipuri de materiale. Bumbacul clasic este obținut din semințe tratate cu insecticide și fungicide, iar solul folosit pentru cultivarea lui devine infertil în timp, din cauza îngrășămintelor sintetice și a irigării intense. În procesul de prelucrare sunt folosiți solvenți și vopseluri derivate din petrol, care conțin metale grele și sulf. La polul opus se află bumbacul organic care este foarte prietenos cu mediul, este prelucrat fără folosirea pesticidelor, consumul de apă este semnificativ redus la prelucrare, sistemele de exploatare mențin fertilitatea solului iar exploatarea prin forță umană este redusă la minim. Astfel bolile și alergiile de piele sunt reduse la minim, absorbția de metale grele prin piele este înlăturată, dispare riscul de cancer provocat de unele pesticide iar materialul este mai fin și mai plăcut la purtat.

Ilustrațiile de pe tricourile JokerPawker sunt creații artistice originale, dedicate iubitorilor de animale. Au fost realizate exclusiv pentru noi de către Cristina Diana Enache, o ilustratoare plină de talent și inspirație, care a surprins exact esența JokerPawker. Temele alese reflectă legătura “biped”-“patruped”, acoperind o gamă largă de gusturi. Imprimarea pe tricouri a fost realizată prin tehnologia DTG (Direct To Garment), cu cerneluri non-toxice pe bază de apă, alese special pentru a păstra integritatea și naturalețea culorilor. În felul acesta, cerneala pătrunde direct în țesătură, fără să se simtă la suprafață ca un material dur sau cauciucat. Totodată rezistența imprimeului după multiple spălări este sporită, dacă respectați instrucțiunile de utilizare.

Tricourile vândute de JokerPawker provin de la Stanley&Stella și sunt certificate GOTS.